Pamuklu Kumaş

Günümüzde birçok farklı kumaş türü özellikle de tekstil sektörü başta olmak üzere birbirinden farklı onlarca alanda kullanılmaktadır. Bu kumaşlardan en popüler olanı ise şüphesiz ki pamuklu kumaş ve türevleridir. Her zevk ve beğeniye göre farklı kumaş türleri özelliklerine göre farklı amaçlar ile kullanılmaktadır. Pamuklu kumaş da en sağlıklı kumaş türlerinden biri olup sahip olduğu organik yapı ve eşsiz özellikler sebebi ile yüzlerce yıldır insanlar tarafından tercih edilmektedir. Bu yazımız ile pamuklu kumaşın özellikleri ve kullanıldığı alanlar gibi merak edilen birçok konuyu işleyeceğiz. Şimdi, dilerseniz gelin bu kumaş türünün sahip olduğu artı ve eksileri inceleyelim.

Pamuklu Kumaş Nedir?

Giyim sektöründe en fazla tercih edilen kumaşlardan birisi olan pamuklu kumaş doğal lifli yapısı nedeni ile diğer kumaş türlerine göre oldukça sağlıklıdır. Doğada parçalanabilir ve yenilebilir özelliğe sahip olmasının yanı sıra oldukça dayanaklı bir yapıya sahiptir. Kullanım rahatlığı ise ayrı bir avantajıdır. Sahip olduğu lifli yapı nedeni ile özellikle de sıcak iklim ülkelerinde kullanılmaktadır. Bunun nedeni ise liflerin hava geçiren ve hafif yapıda olması bunun sonucunda da giyen kişiyi oldukça serin tutmasıdır. Çok yönlü kullanımı ve doğal bir rahatlığa sahip olması nedeni ile giyim sektörü ve ev tekstilinde en fazla kullanılan kumaş türlerinin başında gelmektedir.

Pamuklu Kumaş Nasıl Bir Yapıya Sahiptir?

Doğan liflerden edilen pamuklu kumaş gevşek şekilde örülen, hafif ve ince bir kumaştır. Kadife ve benzeri ağır kumaş türlerine göre bu noktada ayrılmaktadır. Kırışma özelliğine sahip olmadığı için kullanımı oldukça kolaydır. %100 doğal pamuk liflerinden üretilebildiği gibi tercih edilmesi halinde sentetik ipliklerle de karıştırılabilmektedir. Yatak örtüsü ve döşeme alanında da oldukça yoğun şekilde kullanılır.

Pamuklu Kumaşlar Terletir Mi?

Pamuktan elde edilen bu kumaş türü oldukça hafif bir yapıda bulunmaktadır. Üretim esnasında da gevşek şekilde dokunur. Bu özellikleri nedeni ile nemi oldukça yüksek seviyede emebilmekte ve vücut ısısını dışarı taşıyarak kişiyi serin tutmaktadır. Her çeşit hava şartına uyum sağlayabilmesi nedeni ile giyen kişiyi kışın sıcak, yazın ise serin tutmaktadır. Terlemeyi engellemesine ek olarak cildi de korumaktadır.

Pamuklu Kumaş Hangi Özelliklere Sahiptir?

Pamuklu kumaş oldukça iyi boya tutmaktadır. Yıkama esnasın çekebilmesi sebebi ile yıkanmadan önce birtakım işlemler görmek zorundadır. Organik yapısı nedeni ile güneş ışığı ve küf gibi etmenlerden kolayca etkilenebilmektedir. Kirlenmesi kolay olsa da temizlenmesi de bir o kadar kolaydır. Üzerinde kolay kolay leke tutmamaktadır. Pamuklu kumaşlar, üretim tekniklerine göre farklı esnekliğe sahip olabilmektedir. Emici bir yapıya sahip olması nedeni ile muadillerinden ayrılmaktadır. Sentetik iplikler ile karıştırılarak birçok farklı kıyafet ve giyside kullanılır.

Pamuklu Kumaş Hangi Alanlarda Kullanılır?

Bu kumaş türünün kullanımı en fazla giyim ve tekstil sektöründe tercih edilmektedir. Alerjik reaksiyonlara sebep olmaması nedeni ile özellikle de iç giyim sektöründe oldukça fazla kullanılmaktadır. Giyim sektörüne ek olarak mobilya, perde ve halı gibi ev tekstili ürünlerinde de yaygın olarak kullanıma sahiptir.

Pamuklu Kumaş Yıkanırsa Çeker Mi?

Organik lifli yapısı nedeni ile pamuklu kumaş hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle yanlış şekilde yıkanması halinde çekebilmektedir. Bu kumaştan yapılan giysiler yıkanırken yıkama koşullarına dikkat edilmesi gerekir. Çamaşır makinesine atılmadan önce ön işlem görmesi gerekmektedir. Ön işlemlerin yerine getirilmesinin ardından düşük devir ile yıkanması gerekir. Yıkandıktan sonra kumaşlı giysinin zarar görmemesi için güzelce kurutularak ütülenmesi gerekir.

Pamuklu Kumaş Ürünlerimiz

En Güncel Pamuklu Ürünlerimiz

Belmando Viskon Empirme Kumaş

Belmando Viskon Kumaş 91

330,00

Belmando Viskon Empirme Kumaş

Belmando Viskon Kumaş 84

330,00

Belmando Viskon Empirme Kumaş

Belmando Viskon Kumaş 78

330,00

Desenli Pamuk Viskon Kumaş

Viskon_37

195,00

Diğer Yazılarımız

Oduncu Gömleği Kumaş Kullanım Alanları

Oduncu Gömleği Kumaş Oduncu gömleği genellikle kalın, dayanıklı ve sıcak tutan bir kumaştan yapılır. Bu [...]

Kürk Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanı

Kürk Kumaş Nedir Kürk kumaş, doğal veya sentetik kürk liflerinden yapılan bir tür tekstil malzemesidir. [...]

Kanvas Kumaş Nedir? Özellikleri Kullanım Alanları

Kanvas Kumaş Nedir? Kanvas kumaş, genellikle pamuk, keten, yün veya benzeri doğal liflerden yapılan sıkı [...]

Ham Keten Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanımı

Ham Keten Kumaş Nedir ? Ham keten kumaş, keten liflerinin doğrudan dokuma işlemine tabi tutulmamış [...]

Kışlık Kumaş Modelleri ve Fiyatları

Kışlık Kumaş Modelleri Kışlık kumaş modelleri, soğuk hava koşullarına uygun, kalın ve sıcak tutan kumaşlar [...]

Viskon Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları

Viskon Kumaş Nedir? Viskon kumaş, sentetik bir elyaf olan viskonun (veya rayonun) işlenmesiyle üretilen bir [...]